Wij werken voor particulieren, bedrijven en instellingen

Wij werken voornamelijk in Friesland. Wij houden ons bezig met tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten; zo hebben wij verschillende ploegen voor de tuinaanleg, voor het particuliere hovenierswerk en het grotere onderhoud bij kantoren en woonwijken. Wij beschikken over een eigen showroom waarin wij diverse materialen voor de aanleg kunnen presenteren. Denk hierbij aan natuurlijke afscheidingen, muurelementen, bestratingsmaterialen, tuinhout en tuinverlichting. U bent van harte welkom. De showroom is op afspraak geopend (eventueel ook ’s avonds) en wij proberen op vrijdag de hele dag van 8.00 tot 17.00 uur beschikbaar te zijn. Belt u voor de zekerheid, dan weet u of wij aanwezig zijn.

Wij geven u graag een korte omschrijving waar onze wortels liggen

Hoveniersbedrijf Struiksma is opgericht in 1945 door Sjoerd Struiksma Sr. De eerste jaren reisde hij dagelijks van Ginnum naar Leeuwarden tot hij in 1948 huwde en een woning met onderliggende garage betrok in de Bagijnestraat te Leeuwarden. In 1951 werd het bedrijf verplaats naar de Nijlansdyk aan de zuidkant van Leeuwarden waar een boerderij betrokken werd met een stuk grond waar ook planten geteeld konden worden. Wegens stadsuitbreiding moest het bedrijf in 1955 verplaatst worden naar de Himpenserdyk. Ook hier verdween het bedrijf in 1965 weer wegens stadsuitbreiding. In 1965 vestigde het bedrijf zich in Goutum aan de Techumerdyk, waar het nu nog steeds is gevestigd. In 1985 werd Sjoerd Struiksma sr. opgevolgd door zijn zoon Egbert Struiksma en deze was tot 2000 directeur. In 2000 werd Egbert opgevolgd door alweer de derde generatie; Sjoerd Struiksma.

Graag stellen wij ons aan u voor

Sjoerd

Eigenaar van Struiksma Hoveniers

Egbert

Egbert is voornamelijk te vinden in het groenonderhoud.

Martin

Martin is voornamelijk te vinden in de tuinaanleg.

Rutmer

Rutmer is voornamelijk te vinden in het groenonderhoud

Sybren

Sybren is voornamelijk te vinden in het particuliere groenonderhoud.

Kees

Kees is voornamelijk te vinden in het grotere groenonderhoud.

Marten Willem

MartenWillem verzorgt het maaiwerk bij vele projecten en daarnaast is hij ook te vinden in het grotere groenonderhoud.

Sicco

Sicco is voornamelijk te vinden in de tuinaanleg.

Chantal

Chantal is werkzaam op kantoor.

Kai

Kai loopt bij ons stage om zo het vak te leren

Robin

Robin is voornamelijk te vinden in de tuinaanleg

Ulbe

Een stukje inventaris; een oud-hovenier die niet achter de Geraniums wil zitten. Hij zorgt ervoor dat ons bedrijfsterrein er altijd netjes bijstaat.